ACHIMENES X – ACHIMENE

Origini:

Face parte din familia Gesneriacee şi provine din Pădurile Tropicale ale Mexicului şi din America Centrală.

Aspect:

ACHIMENES X

Mică descriere:

Această plantă vivace, este preferată de iubitorii de frumos datorită superbei sale inflorescenţe sezoniere.

Prezentă în culori calde şi variate, are frunzele de culoare verde-închis, de formă ovală, poroase deasupra şi care pot atinge circa 20 cm. Florile, de forma unei trompete (3-6cm), se găsesc pe plantă din iunie până în septembrie…Preferă lumina puternică însă nu îi place soarele direct. I se poate administra săptămânal, din aprilie până în septembrie, îngrăşământ lichid pentru plante cu flori (diluat la jumătate faţă de indicaţia de pe etichetă)

Achimenes preferă umezeala în aer însă fiindcă nu este posibil să fie stropită pe frunze, ghiveciul poate fi aşezat pe un strat de pietriş umed. Udarea se face o dată la două-trei zile, în perioada de înflorire…

În fiecare an, după perioada de repaos, tuberculii pot fi plantaţi într-un substrat proaspăt şi vor fi ţinuţi „la cald”. Înmulţirea se poate realiza prin divizarea rizomilor, la sfârşitul iernii, în fragmente de câte 4-5 cm. Este posibil şi buturajul tijelor tinere, în apă, însă este mai dificil de realizat.

Printre problemele întâlnite la această plantă, se numără pureci şi păianjeni roşii (pe timp de vară) şi putrezirea (pe timp de iarnă).

Sfat:

Achimene poate fi utilizat ca plantă decorativă estivală, pe o terasă, alături de asparagus sau falangeră dar dacă sezonul este unul ploios, planta va avea de suferit.

~ de FataVerde pe 09/09/2009.

Lasă un comentariu